Er håndtagene på jeres kirkedør så medtagne af vejr og vind, at det kun er et spørgsmål om tid, før de knækker af? Og skal de nye ligne de gamle, så historien bevares? Håndtag af denne slags finder du ikke i trælasten, og det er ofte nødvendigt at smede nogle nye.
Det gælder for alle bevaringsværdige dele – og hos Stantek har vi specialiseret os i netop denne type opgaver.

Når vi arbejder med bevaringsværdige dele, lægger vi først og fremmest vægt på, at delene bliver udført i stil med omgivelserne eller de eksisterende ting. Det betyder ofte, at vi må tænke kreativt for at finde en løsning, der passer. Og vi går meget op i, at vi kan løse de specielle opgaver perfekt.

Få det rigtige udtryk med gamle teknikker
Vi stræber efter at bruge de gammeldags teknikker, fordi det i høj grad er med til at skabe det rigtige udseende. Det betyder, at vi gerne nitter elementerne sammen, selv om det er nemmere at svejse. Og hvis vi ikke selv har den fornødne viden, trækker vi på vores store netværk af dygtige mennesker.

Reproduktion af gamle komponenter som dørhåndtag og hasper til vinduer bringer os jævnligt tilbage i historien. Vi har for eksempel på gammeldags vis håndsmedet hængslerne til portene på Lyderslev Kirke på Stevns. For at få det helt rigtige udtryk var vi på besøg i et nedlagt jernstøberi, hvor vi lånte deres gamle esse til opvarmning af jernet. At rejse tilbage i tiden og smede på gammeldags vis er for os meget interessant, og med det gamle jernstøberi til at danne rammerne om projektet, grænsede det sig til en euforisk oplevelse.

Når datid møder nutid
Det kan ske, at vi ikke kan lave en reproduktion fuldstændig som originalen. Er det tilfældet, rådgiver gerne vi om, hvordan opgaven i stedet kan løses. Vi lægger vægt på en tæt dialog om udtrykket, og hvordan produktet passer ind i omgivelserne. Og vi lever så vidt muligt altid op til kravene fra for eksempel Arbejdstilsynet, når vi skal etablere noget nyt på en gammel bygning.

Når du overlader din renovering eller reproduktion af bevaringsværdige genstande til Stantek, gør vi alt for, at du føler dig tryg undervejs og bliver glad for resultatet. Med mange års erfaring på området og stort materialekendskab glæder vi os til at hjælpe dig.

Ring blot til os på TLF. 40441607 eller 56502230  og hør, hvordan vi kan løse din bevaringsværdige opgave.

Kontakt os