På forsiden af Politigården i København står to fangebure med stjerner. De er et varetegn og ses ofte i fjernsynet, når der er interviews. Men både bure og stjerner var slidte af tiden og trængte til at blive renoveret. Og det skulle ske på en måde, så de fortsat kunne fremstå med det originale look.

Sammen med arkitektfirmaet, der havde fået opgaven, fandt vi frem til, hvordan vi kunne løse opgaven. Her kom vores erfaring og eksterne viden os til gode. Vi ser nemlig ofte, at de gamle metoder og teknikker er de mest holdbare. Vi trak derfor på vores netværk af gamle håndværkere, der gav os råd og vejledning. Og nogle af de gamle teknikker brugte vi til denne opgave.

Med løsningen på plads fjernede vi forsigtigt fangeburene fra muren. Det krævede en sikker hånd, da der rundt om burene er muret friser op med Faxe Koralkalk, som er næsten umuligt at skaffe. Det er efterhånden brugt, og der kan ikke brydes mere.

Cykelstativer fik også en kærlig hånd
Fangeburene kom en tur med hjem på værkstedet, hvor vi renoverede både dem og stjernerne. Burene behandlede vi med maling, og stjernerne dækkede vi med bladguld. Samtidig renoverede vi to cykelstativer, et til herrer og et til damer, til Politigården. Og her smedede vi på gammeldags vis små skruer med firkantede hoveder, som vi dækkede med bladguld.

Efter endt renovering af både bure, stjerner og cykelstativer, satte vi forsigtigt fangeburene fast i muren igen, så friserne ikke blev beskadiget. Opgaven endte som en succes, så både vi og arkitektfirmaet er meget tilfredse med resultatet. Og fangeburene, som dog aldrig har været brugt som fangeceller, kan nu igen fungere som den fine udsmykning, de var tiltænkt.