Den 3. februar 2017 åbnedes dørene, for danmarks nye multiarena i Ørestaden, Royal Arena. Et af målene med opførelsen var at give København et alternativ til Parken, med mulighed for afholdelse af store sport-events, idet Parken ofte var for stor. Allerede i december 2017, skulle Royal Arena, som den første store sportsbegivenhed, huse EM i kortbanesvømning. Projektet skulle med et samlet budget på over 25 mio. omdanne arenaen til en international svømmehal, med plads til 13.000 tilskuere. Men hvordan etablerer man et konkurrencebassin som skal indeholde 1,3 millioner liter vand, samt et trænings-bassin med 800.000 liter vand, når udgangspunktet er et fladt betongulv i en nybygget arena?

To store pools

Svaret er enkelt, men processen langt fra. Man bygger to store midlertidige pools, som hver består af en rammekonstruktion i stål og en kæmpe dug som holder vandet inde i bassinet.

Vi er super stolte af, i samarbejde med Danske Idrætssvømmehaller at have taget del i dette imponerende projekt. Efter opstilling af rammekonstruktionens sider, rykkede vi ind med 3 mand og to svejsemaskiner, for at sammensvejse de elementer som holder konstruktionen på plads. Med kun 10 dage til et så omfattende projekt, er der behov for nøje planlægning og det må man sige at vi mødte. Vi fik specifikke mødetider for to dage, som passede med tidsplanen for opstilling af siderne. Som perler på en snor kunne man først se os svejse og lige efter fulgte en række af personer, som fortsatte samling af de elementer, som skulle monteres efter svejsning.

Under arbejdet blev der foruden et fastmonteret kamera i arenaen, lavet optagelser af en TV2-journalist, som sammen har skabt et timelapse over hele byggeprocessen. Se filmen her…