Veluddannede brandfolk kan redde liv ved flykatastrofer. Derfor har Københavns Lufthavn et uddannelsescenter for brandmænd, som ikke findes på lige fod andre steder i Europa. Og Stantek har fremstillet og bygget videre på elementer til uddannelsen.

Specielt ved flykatastrofer er det vigtigt som brandmand at være godt forberedt. Der er kun meget lidt tid til at få slukket en brand og evakuere passagerne. Og et veluddannet personale får vi kun med de rette øvelsesområder under sikre forhold. Derfor kommer brandmænd fra hele Europa til Københavns Lufthavn for at gennemgå uddannelsen og prøve kræfter med Stanteks elementer, så de er bedre rustet til udfordringerne som brandmænd.

Øvelser med brand og røg redder liv
Vi har blandt andet bygget en flymotor, der kan sættes ild til. Brandmændenes opgave er at slukke denne brand. Det kan til tider være en svær opgave, der kræver både stor erfaring og viden. I øvelsen under de sikre forhold lærer brandmændene at håndtere situationen, så deres træning en dag kan redde passagernes liv.

Brandmændene skal også gennemgå øvelser i røgfyldte fly. Stantek har til formålet lavet sikring af dørene i et rutefly, som bruges til denne øvelse. Brandmanden kan nemlig falde 4 meter ned, når dørene åbnes – og da røgdykkerudstyret vejer en del, er der en stor risiko for at dø ved et så langt fald. Det må naturligvis ikke ske – og slet ikke på en øvelse.

Fokus skaber godt resultat
Ved denne type opgaver er vi ofte pressede på tid, da uddannelserne er planlagt frem i tiden. Elementerne skal derfor være færdige til, at holdene kan øve med de nye tiltag. Derfor fokuserer vi meget på at overholde vores aftaler. Og med tilfredse brandmænd glæder vi os til at løse endnu flere opgaver, der kan være med til at redde liv.